dimarts, 5 d’agost del 2008

Revisionisme nacional

Crec que ens caldria fer uns canvis nacionals. Els exposo a continuació:

Nova Diada Nacional: l'11 de setembre és un dia que cal marcar al calendari, un dia de reivindicació i de recordar els fets del 1714, però no és dia per ser la Diada Nacional. Una bona data podria ser per St. Jordi, ja que és el patró de Catalunya.

Nou Himne Nacional: Els Segadors, cançó que vol resumir la Guerra dels Segadors i que la versió nova perd el sentit. No crec que una cançó que digui "tornarà a ser rica i plena" sigui adequat pel nostre himne. És una cançó molt nostra, patriòtica i de guerra, que cal recordar (en la versió original sobretot) juntament amb els fets de 1640, Corpus de Sang, els fets de Riudarenes i Guerra dels Segadors. Però com a himne nacional posaria, per exemple, El cant de la senyera.

Reestructuració geogràfica: En primer lloc suprimiria les províncies, que és un invent que van promoure els espanyols d'imitació francesa. A Catalunya mai havíem tingut províncies. A més els empordanesos no en som pas de gironins. Nosaltres formàvem part del Comtat d'Empúries i ells del Bisbat de Girona.
Pel que fa a les comarques també són un altre invent. Un invent del s. XX, d'abans de la Guerra Civil, que es basa en el lloc on van els habitants dels pobles al mercat: o sigui els pobles del nord de l'Empordà van a Figueres i els del sud van a la Bisbal, per tant Alt Empordà amb capital a Figueres i Baix Empordà amb capital la Bisbal. No les suprimiria, però si que les reestructuraria segons els territoris històrics de Catalunya. Els antics comtats catalans serien les noves comarques, de manera que l'Empordà en el nostre cas abarcaria els pobles de l'antic Comtat d'Empúries.

Recuperar la Creu de St. Jordi com a bandera oficial de Catalunya, juntament amb la senyera, és clar.

2 comentaris:

Ferran Latorre ha dit...

Estic d'acord amb tu.Per mi celebrar una derrota(Encara que s'honra als nostres caiguts)en 11 de Setembre no m'agrada per la proximitat amb la Española.Sant Jordi que s'ha convertit en merament en un dia de despeses(Llibres o Roses)com el Nadal seria bo revindicar-ho per la magnitud de la imformacio(Solsament cal veure el desplegament mediatic que te).
Proposar el canvi d'Himne,tambe es possible.Es molt patriota els Segadors,pero La Senyera o Cant dels Ocells han fan plorar d'emocio.
Tindra la Creu de Sant Jordi es necessari recuperar aquest simbol,pero a la veu de ja!!!.
I el que proposes per L'Emporda,no puc dir res ja que es la teva comarca i ciutat.
Pero al forum de UNCat o al Bloc tinc l'Article:On comencen i acaben els Paisos Catalans,on exposo la mevavisio de la Territorietat Hstorica.
Segueix aixi que el bloc m'agrada cada dia mes. :)

Anònim ha dit...

Un 10, sí senyor.

Discrepànsies: Lo de l'himne estic amb tu, encara que la violència dels segadors és temptadora.
Això de la diada. Em fa pudor perquè és el que defensa el Partit de la Ciutadania, per exemple. Crec que mentre estiguem ocupats pot ser sa tenir per diada regional el record històric, la reivindicació i tal.
Sobre la bandera, penso com tu. El Principat no té absolutament cap dret de monopolitzar la senyera. Degut a aquest acaparament injust, la senyera ha pogut ser tractada d'estrangera al País Valencià, per exemple.